Ілюстрація REUTERS

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" запропонувала уряду оновлений склад правління, в якому пропонується залишити головою НАК Андрія Коболєва.

Читайте такожГройсман доручити "Нафтогазу" та Мінфіну розпочати переговори з МВФ щодо тарифів на газ

Про це свідчать дані з адресованого уряду листа НАК, який є в розпорядженні редакції ЕП.

Відео дня

"Цим листом повідомляємо про нашу пропозицію зберегти поточний кількісний склад правління", — наголошується в документі.

Водночас, було запропоновано припинити повноваження членів правління Олега Прохоренка та Юрія Колбушкіна.

фото epravda.com.ua
фото epravda.com.ua

Персональний склад правління за пропозицією НАК:

Голова правління — Андрій Коболєв.

Перший заступник голови правління — Сергій Перелома.

Заступник голови правління — Сергій Коновець.

Члени правління — Ярослав Теклюк, Андрій Хоменко, Микола Гавриленко.

Як повідомлялося, рішення про продовження на рік контракту з головою правління НАК Коболевым Кабінет міністрів буде приймати на засіданні 20 березня.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня на засіданні уряду Гройсман заявив, що Кабмін не продовжуватиме дію контракту з Коболєвим, який закінчується 22 березня, а з 23 березня буде оголошено відкритий і публічний конкурс з участю міжнародних партнерів на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».

У свою чергу Коболєв заявив, що рішення уряду про непродовження контракту з ним і оголошення конкурсу на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України» суперечить українському законодавству й духу реформ. Коболєв зазначив, що Кабмін не має повноважень приймати кадрові рішення, оскільки для цього в «Нафтогазі» було створено наглядову раду.