При цьому розмір статутного капіталу підприємства не збільшувався / фото biz.censor.net

Унітарне підприємство "Нефтебитумный завод" (Білорусь) завершило операцію з придбання контрольного пакету у нафтопродуктопроводі "Прикарпатзахідтранс".

Читайте такожБілорусь продає Україні вугілля з ОРДЛО - ЗМІ

Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на дані українського реєстру юридичних осіб.

Відео дня

"За даними реєстру, "Нефтебитумный завод", кінцевим бенефіціаром якого вказаний білоруський бізнесмен Микола Воробей, став власником 51% частки "ПрикарпатЗападтранса", - йдеться в повідомленні.

Решта 49% залишилися за швейцарською компанією International Trading Partners (ITP) (48%) і власником Анатолієм Шефером (1%).

Розмір статутного капіталу не збільшувався, він як і раніше становить 105,56 мільйона гривень.

Як повідомлялося, раніше білоруський бізнесмен Микола Воробей заявив, що "Нефтебитумный завод" планує організувати трубопровідні поставки дизельного палива з Мозирського нафтопереробного заводу після покупки нафтопродуктопроводу "Прикарпатзахідтранс".

Нагадаємо, власником швейцарської International Trading Partners AG, яка в лютому 2016 року купила "Прикарпатзахідтранс" в "Транснафти", вказаний громадянин Німеччини Анатолій Шеффер. За даними ЗМІ, він пов'язаний з оточенням Віктора Медведчука.

Наприкінці вересня 2017 року рада директорів "Роснефти" схвалив угоду про поставку на експорт на адресу також належить Шефер ITC Industry Trading Company SA (Швейцарія) дизпалива в загальній кількості від 30 мільйонів до 50 мільйонів тонн (від 3 мільйонів-до 5 мільйонів тонн на рік в опціоні постачальника).

Термін дії договору становить 10 років (з 1 січня 2018 року) з можливістю постачання перехідних обсягів до 30 червня 2028 року включно. Ціна кожної поставки визначається за формулою виходячи з ринкових котирувань дизельного палива.