Ілюстрація REUTERS

Національна нафтогазова компанія Венесуели PDVSA продовжує постачати на Кубу нафту після введення нових санкцій з боку США на початку квітня.

Читайте такожВенесуела продовжує розпродавати своє золото

Про це повідомляє Reuters з посиланням на внутрішні документи PDVSA і дані про пересування танкерів.

Відео дня

"У середу з порту Венесуели на Кубу відправився танкер "Trident Hope" з 600 тисячами барелів нафти, а в четвер - танкер "S-Trotter" з 400 тисячами барелів. Сировина призначена кубинської компанії Cubametales", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, США оголосили про нові санкції, які були вжиті на прохання Національної асамблеї Венесуели щодо двох компаній за постачання венесуельської нафти на Кубу та 34 суден PDVSA.

При цьому режим Мадуро заявляв, що країна виконуватиме зобов'язання, пов'язані з поставками нафти на Кубу, наперекір новим санкціям.

США 28 січня оголосили про введення санкцій щодо PDVSA, заблокувавши активи та інтереси компанії у своїй юрисдикції на 7 мільярдів доларів, а також заборонили угоди з ними. За даними Білого дому, ще 11 мільярдів доларів становитимуть втрати на поставках нафти. У Мінфіні США підкреслили, що контракти на постачання венесуельської нафти мають бути завершені до 28 квітня.