Ілюстрація REUTERS

Переговори з російською компанією «Газпром» про транзит газу з РФ через територію України після 2019 року можуть поновитися після президентських виборів в нашій країні.

Читайте такожКоболєв розповів, як зробити газ для населення дешевшим

Про це повідомив очільник Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв в інтерв'ю ТСН.ua.

Відео дня

«Наскільки я розумію, Марош Шефчович (віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович - УНІАН) хоче, щоб вони пройшли одразу після виборів президента, і я думаю, що вони, швидше за все, відбудуться на початку травня. Думаю, їм є, про що з нами поговорити. У них важка ситуація з "Північним потоком-2", їм треба думати про те, як транспортувати газ після 2019 року, у них точно є інтерес", - сказав Коболєв.

"Чи будуть вони готові вести переговори до остаточного оголошення результатів? Думаю, що ні. Але як тільки будуть зрозумілі результати виборів, вони погодяться на переговори», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками переговорів у Брюсселі комісар Європейської комісії Марош Шефчович оголосив про те, що наступний раунд зустрічі з транзиту газу у форматі Україна - Росія - Європейська комісія заплановані на травень 2019 року.

21 січня в Брюсселі відбулися тристоронні переговори Україна-ЄС-РФ з питань транзиту газу після 2019 року.

15 січня мали відбутися попередні технічні тристоронні консультації за участю України, Росії та Європейської комісії щодо майбутнього транзиту газу через територію України, але представники російської компанії "Газпром" зірвали зустріч.

10 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін розповів про позицію України, яку вона буде обстоювати у тристоронніх газових переговорах з Росією щодо майбутнього транзиту газу через територію України. Очільник МЗС підкреслив, що майбутній транзит російського газу в Європу має здійснюватися на основі європейських норм і правил.