Ілюстрація REUTERS

Майже половина сирої нафти, імпортованої до Польщі компанією PKN Orlen, надходить не з Росії.

Читайте такожУ Польщі назвали рік відмови від російського газу

Про це повідомляє "Польське радіо".

Відео дня

Зазначається, що це є наслідком диверсифікації постачання сировини.

"Зокрема, розширюється співпраця з Saudi Aramco Oil Company. Укладені нові контракти на постачання саудівської нафти на нафтопереробні заводи PKN Orlen, а також покупка важкого мазуту, виробленого Orlen Lietuva, саудівським партнером", - йдеться в повідомленні.

Торговельні відносини з саудівським концерном PKN Orlen встановив у 2016 році шляхом підписання першого контракту на постачання сирої нафти за довгостроковим контрактом. У квітні 2018 року в рамках політики диверсифікації постачання, компанії підписали додаток до угоди, згідно з яким обсяг постачання саудівської нафти збільшилося до 300 тисяч тонн сировини на місяць.

"Завдяки проведеній PKN Orlen політиці диверсифікації напрямів постачання, на даний час 30% сирої нафти, що переробляється на всіх НПЗ компанії в Польщі, Литві та Чехії не надходить з Росії", - підкреслює видання.

Водночас майже 50 відсотків сирої нафти, імпортованої до Польщі, постачається не з Росії.

На даний час сира нафта з Норвегії, Анголи, Нігерії та Саудівської Аравії імпортується на нафтопереробний завод PKN Orlen в Плоцьку в додаток до російської сирої нафти.