Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту зростають більш ніж на 2% в понеділок вранці на тлі повідомлень, що США готуються припинити дію винятків із санкцій на покупку іранської нафти.

Читайте такожІран має намір продавати нафту всупереч санкціям США

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 7:46 вартість червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 2,56% - до 73,81 долара за барель, травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 2,36%, до 65,53 долара за барель, максимальної позначки з 1 листопада 2018 року. При цьому вартість червневих ф'ючерсів на WTI не змінювалася і становила 64,07 долара", - йдеться в повідомленні.

У центрі уваги інвесторів опинилися повідомлення газети Washington Post з посиланням на джерела про те, що влада США в понеділок оголосить про припинення дії винятків із санкцій для низки країн на покупку іранської нафти. За даними видання, рішення набере чинності з 2 травня.

США минулого року в односторонньому порядку вийшли з ядерної угоди з Іраном і знову ввели санкції проти Тегерана. Для ряду країн (Китаю, Індії, Італії, Греції, Японії, Південної Кореї, Тайваню та Туреччини) США встановили "виключення", тобто зобов'язалися до певного часу не вводити проти них санкції за купівлю певних обсягів іранської нафти.