Зараз ціна газу для українців вища за ціну газу на біржі у Європі / фото УНИАН

У команді новообраного президента Володимира Зеленського звернулися до НАК "Нафтогаз" із закликом знайти можливості для зниження цін на газ для населення з 1 травня.

Читайте такожКабмін та "Нафтогаз" погодили зменшення ціни на газ у травні

Відповідна заява опублікована у Facebook "Зе!Команди".

Відео дня

Зазначається, що останні чотири місяці ціни на газ у Європі знижувалися і зараз ціна газу для населення в Україні вища, ніж ціна газу на біржі у Європі.

"Тому ми закликаємо НАК "Нафтогаз України" та Кабінет Міністрів провести відповідні консультації з МВФ та, замість запланованого підвищення, вийти на відповідне зниження ціни газу для населення з 1 травня", - йдеться у заяві.

Також повідомляється, що з 1 червня Росія може обмежити постачання енергоресурсів до України, а з 1 січня РФ може бути зупинений транзит газу через Україну, що призведе до значних фінансових втрат та ризиків постачання газу, тому "ці виклики вимагають ефективних, швидких дій та об'єднання зусиль".

Як повідомляв УНІАН, на засіданні уряду 17 квітня Гройсман пригрозив ініціювати відставку Коболєва, якщо до 24 квітня компанія не встановить ціну на газ для населення нижче гранично встановленої ціни в 8,55 гривні за кубічний метр.

Свій емоційний виступ прем'єр пояснив пропозицією "Нафтогазу" до Кабінету міністрів щодо скасування Положення про покладання спеціальних зобов'язань, згідно з яким ціни на газ для населення з 1 травня 2019 року мають підвищитись на 15%, або приведення ціни палива до рівня ринкової.