Ілюстрація REUTERS

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" у 2018 році збільшила капітальні вкладення на 38,8% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року – до 1,2 мільярда гривень.

Читайте також"Укрнафта" минулого року збільшила прибуток в 63 рази

Про це йдеться у звіті підприємства.

Відео дня

"Капітальні вкладення у 2018 році становили 1,2 мільярда гривень при запланованих 4,3 мільярда гривень. Водночас, у звітний період інвестиції на 38,8% перевищили показник 2017 року (871 мільйон гривень). Однак рівень інвестицій залишається значно нижче мінімально необхідного для стабілізації та нарощування обсягів видобутку", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що на 2019 рік компанія запланувала інвестиційну програму на рівні 2,9 мільярда гривень.

Повідомляється, що ці інвестиції є критично необхідними для забезпечення базових виробничих потреб, безпеки праці та безаварійної роботи обладнання. Однак виконання інвестиційної програми залежатиме від домовленостей про механізм погашення податкової заборгованості.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" – найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає близько 70% видобутку нафти та конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.