Росія будує "Північний потік-2" / фото nord-stream2.com

Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що США не повинні допустити завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2».

Про це він заявив, виступаючи з лекцією в Лондоні, передає Reuters.

Читайте такожНаступниця Меркель заступилася за «Північний потік-2»

Відео дня

«Росія хоче побудувати "Північний потік-2" для того, щоб використовувати енергію як важіль тиску на Європу. Ми не повинні дозволити їй продовжити [реалізацію проекту]», — підкреслив він.

3 травня США пригрозили санкціями німецьким компаніям за участь у «Північному потоці-2», нагадавши, що газопровід збільшить залежність політики Євросоюзу від Росії.

«Північний потік-2» — проект газопроводу з Росії до Німеччини, який прокладають по дну Балтійського моря. Він буде проходити через територіальні води або виняткові економічні зони Фінляндії, Швеції і Данії.

Раніше повідомлялося, що можливий наступник глави ЄК Жана-Клода Юнкера, кандидат на цю посаду від провідної в ЄС Європейської народної партії Манфред Вебер знову заявив, що виступає проти будівництва Північного потоку-2.

Також проти будівництва Північного потоку-2 виступив міністр енергетики США Рік Перрі.

Навпаки, наступник Ангели Меркель на посту глави німецької партії ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер висловилася на підтримку будівництва газопроводу.

Глава НАК Нафтогаз України Андрій Коболєв заявив, що повноцінний запуск Північного потоку-2 затягнеться на півроку - рік. Раніше Газпром заявляв про плани ввести газопровід з початку 2020 року.