«Укртранснафта» відновила транзит російської нафти / фото zn.ua

Акціонерне товариство «Укртранснафта» відновило транзит нафти європейським споживачам магістральним нафтопроводом «Дружба».

Як повідомляється на сторінці підприємства у Facebook, транзит було відновлено о 14.35.

«Це стало можливим, зокрема після того, як фахівці угорської компанії MOL провели додаткові дослідження нафти, що перебуває у трубопроводі та підтвердили готовність її приймати», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожТранзит російської нафти через Україну можуть відновити в травні

Нагадується, що транзит нафти територією України був тимчасово зупинений ввечері 25 квітня після того, як європейські споживачі відмовилися приймати російську нафту із підвищеним вмістом масової частки органічних хлоридів, посилаючись на інформацію ВАТ «Гомельтранснефть Дружба» від 19 квітня, яке повідомило про невідповідність масової частки органічних хлоридів у нафті, що надходить нафтопроводом «Дружба» із Росії.

Як повідомляв УНІАН, 19 квітня «Гомельтранснафта Дружба» повідомила «Укртранснафті» про надходження з технологічної ділянки магістрального нафтопроводу «Транснефть - Дружба» (РФ) нафти з погіршеними показниками якості.

22 квітня «Укртранснафта» посилила контроль якості нафти, а 25 квітня вимушено призупинила транзит нафти по магістральному нафтопроводу «Мозир - Броди».

7 травня міністр енергетики РФ Олександр Новак повідомив, що «чиста» нафта вже почала прокачуватися нафтопроводом «Дружба» територією України.

Також 7 травня в «Укртранснафті» заявили, що всю систему магістральних нафтопроводів «Дружба» планується ввести у штатний режим роботи до 20 травня.