Ілюстрація / REUTERS

Найбільша нафтовидобувна компанія "Укрнафта" в січні-березні 2019 року скоротила чистий прибуток на 76,5% у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року – до 296 мільйонів гривень.

Читайте також"Укрнафта" перемогла Росію в міжнародному арбітражі

Про це йдеться у квартальному звіті підприємства.

Відео дня

Згідно з повідомленням, за звітний період "Укрнафта" скоротила чистий дохід на 19%, до 6,7 мільярда гривень.

"На фінансові показники негативно вплинуло те, що в першому кварталі 2019 три з п'яти державних аукціонів з продажу нафти та конденсату не відбулися у зв'язку з відсутністю покупців продукції, внаслідок чого значний обсяг сировини залишився нереалізованим", - повідомляє компанія.

Також у першому кварталі 2019 року спостерігалася негативна, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, динаміка середньозважених цін реалізації нафти з конденсатом і природного газу.

Компанія в 1 кварталі сплатила податків на суму 3,8 мільярда гривень, що на 9,7% перевищує аналогічний показник 1 квартал 2018 року.

"Незважаючи на досі невирішене питання простроченого податкового боргу компанії, який значно обмежує інвестиційні можливості "Укрнафти", компанія продовжує виконувати свої податкові зобов'язання у повному обсязі, при цьому сплачуючи податковий борг", - йдеться в повідомленні.

За період з січня по березень "Укрнафта" збільшила середньодобовий видобуток нафти та конденсату до 4,17 тисячі тонн на добу, що на 6,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Середньодобовий видобуток газу, у свою чергу, зріс на 10,6% до 3,22 мільйона кубометрів.

Як повідомляв УНІАН, "Укрнафта" у 2018 році збільшила чистий прибуток в 63 рази у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року – до 6,438 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. "Укрнафта" – найбільша публічна нафтогазова компанія України. На її частку припадає близько 70% видобутку нафти та конденсату, а також 11% видобутку газу в Україні. "Укрнафта" є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України: компанії належать понад 560 АЗС по всій території країни.