Ілюстрація / REUTERS

Глава Міністерства енергетики США Рік Перрі висловив надію на те, що палата представників і сенат конгресу США підготують законопроект, який передбачатиме обмеження щодо компаній, які працюють над будівництвом газопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє Bloomberg.

"Опір "Північному потоку-2" все ще дуже активний в США", - заявив Перрі.

Відео дня

"Я очікую не в настільки віддаленому майбутньому, що Сенат США і Палата представників направлять президенту США законопроект, який передбачатиме дуже, дуже тяжкі обмеження для компаній, які продовжують вести справи з проектом "Північний потік-2". Так що стежте за новинами", – додав він.

Читайте такожСенатори США запропонували ввести санкції проти будівельників "Північного потоку-2"

Довідка УНІАН. Проектом "Північний потік-2" передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поруч з уже існуючим "Північним потоком-1".

Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Довжина трубопроводу становитиме 1220 км, він має з'єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд.

Наприкінці березня - початку квітня 2018 року компанія Nord Stream 2 (оператор проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2") отримала дозволи на будівництво газопроводу від Німеччини і Фінляндії, а в червні - від Швеції. При цьому Данія, через територію якої газопровід також повинен проходити, відповідного дозволу не надала.

На початку травня 2018 року компанія Nord Stream 2 вже почала роботи з будівництва приймальної станції майбутнього газопроводу в околицях німецького міста Лубмін.

Україна, США і низка європейських країн виступають проти будівництва "Північного потоку-2". У свою чергу, Німеччина активно лобіює будівництво газопроводу.

За оцінками експертів, в результаті припинення транзиту природного газу через територію України наша країна може втратити майже 3 млрд дол. доходів на рік.