Ілюстрація REUTERS

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Данилюк заявляє, що заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт буде виплачена в стислі терміни.

Читайте такожРішення багатьох проблем у вугільній галузі знайдені, вони просто не реалізуються - Данилюк

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

Данилюк зазначив, що напередодні відбулося "продуктивна нарада президента з членами РНБО і з керівниками енергетичної галузі".

"Виявили кілька системних проблем у сфері енергетики, які можуть створити загрозу національній безпеці", - зазначив він.

Секретар РНБО додав, що при обговоренні "вдалося розв'язувати деякі нагальні питання", зокрема, "в стислі строки буде виплачена заборгованість із заробітної плати гірникам державних шахт".

"Разом з тим, уряд має запровадити ефективний механізм оздоровлення ситуації в цій галузі, насамперед - посилення безпеки шахтарів", - повідомив Данилюк і додав: "Також за ініціативою президента України буде вирішене питання придбання житла для сім'ї гірника, який загинув на шахті "Лісова". У нього залишилося троє дітей".

Крім того, зазначив він, уряд якомога швидше має владнати критичну ситуацію з функціонуванням комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу". "Це - відновлення водопостачання для понад 100 тисяч наших громадян. РНБО приєднається в разі необхідності", - зазначив Данилюк.

Також, повідомив він, учасники наради оцінили можливі наслідки запровадження другого етапу повномасштабного ринку електричної енергії, який має стартувати 1 липня, і доцільність його відстрочки.

"Прем'єр-міністр України запевнив, що в уряду є рішення, яке дозволить уникнути підвищення тарифів на електроенергію, незалежно від дати введення", - додав Данилюк.

На його думку, зазначена нарада є прикладом конструктивної взаємодії різних державних органів і структур.