Кінцева ціна для українців в липні становитиме від 7,6 до 8,2 гривні за кубометр газу / фото УНІАН

Кінцева ціна газу для побутових споживачів в липні становитиме від 7,6 до 8,2 гривні за кубометр, в залежності від тарифів газорозподільних компаній.

Читайте такожПрем'єр хоче перевірити, як "Нафтогаз" формує ціну на газ для населення

Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України", коментуючи заяву прем'єр-міністр України Володимира Гройсмана про те, що уряд змусить компанію з липня знизити ціну на газ для населення.

Відео дня

"Ми вже знизили оптову ціну на газ відповідно до динаміки цін на ринку. В залежності від тарифу облгазів кінцева роздрібна ціна для побутових споживачів в липні становитиме від 7,6 до 8,2 гривні за кубометр газу", - сказано в повідомленні.

При цьому в компанії підкреслили, що кращий спосіб для встановлення обґрунтованої ціни на газ - це надання доступу до ринку великої кількості компаній.

"Звичайно, при цьому ви маєте бути впевненими, що не переплачуєте за газ і ціна обґрунтована. Кращий спосіб для цього - нарешті надати доступ до цього ринку для максимального кола постачальників. Тоді ціна точно буде чесною і прозорою. Уряд і прем'єр-міністр мають всі можливості цьому сприяти", - зазначили в НАК.

В нацкомпанії нагадали, що правила роботи ринку визначає Кабінет міністрів і як єдиний представник нашого акціонера висуває вимоги для роботи "Нафтогазу".

"Іноді ці вимоги суперечать один одному. Ми щиро прагнемо виконувати максимальну кількість з них одночасно. Розуміємо, що таке час", - повідомляє компанія.

У НАК пояснили, що зараз йде активна робота над такими пріоритетними завданнями як закупівля газу на зиму, відділення оператора ГТС і робота з прибутком для наповнення бюджету.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 5 червня, в ході засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман назвав "Нафтогаз України" "ненаситним монополістом" з-за того, що компанія встановлює ціни на газ для населення вище ринкового рівня.

У зв'язку з цим уряд сьогодні має намір прийняти рішення, яке зобов'яже "Нафтогаз" знизити ціни на газ для населення до рівня менш як 8 тисяч гривень за тисячу кубів.

Також він повідомив, що уряд створить групу, до якої увійдуть Антимонопольний комітет, Державна фіскальна служба, Рахункова палата та Держаудитслужба для перевірки формування ціни на газ "Нафтогазом".

"Нафтогаз України" з 1 червня знизив мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 7,9% у порівнянні з травнем – до 6963,6 гривні з 7558 гривні за тисячу кубів (з урахуванням ПДВ).

У липні "Нафтогаз" знизить відпускні ціни на газ для потреб населення у порівнянні з діючою ціною на 8% - до 5803 гривень за тисячу кубометрів (без урахування ПДВ, транспортування і розподілу).