Ілюстрація REUTERS

Тариф оператора Об'єднаної енергосистеми України – компанії "Укренерго" на передачу електроенергії буде знижено з 1 серпня на 10%, до 312,14 гривні за МВт-год, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожУ серпні електроенергія для промисловості трохи подешевшає

"Постанова НКРЕКП від 12 липня 2019 року № 1411, якою встановлено новий тариф "НЕК "Укренерго" на передачу електроенергії магістральними та міждержавними мережами, опублікована в офіційному виданні Кабінету міністрів "Урядовий кур'єр" та набирає чинності з 1 серпня", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Відзначається, що новий тариф становить 312,14 гривні/МВт-год, що на 10% менше за попередній.

Зниження тарифу пов'язано зі зменшенням витрат на придбання електричної енергії для компенсації технологічних втрат. Їх вартість зменшилася завдяки тому, що встановлений Кабінетом міністрів механізм покладання спеціальних обов'язків дозволяє "Укренерго" купувати до 80% втрат на електронних аукціонах за граничними цінами у "Енергоатому", а решта 20% - за середньою ціною електроенергії на "ринку на добу вперед".

Як повідомляв УНІАН, 16 липня член Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Олена Антонова повідомила, що з 1 серпня відбудеться зниження вартості електроенергії для промислових споживачів, у зв'язку з переглядом частини витрат на тариф "Укренерго".