Ілюстрація REUTERS

Україна до початку опалювального сезону, який традиційно стартує в середині жовтня, накопичить в підземних сховищах понад 20 мільярдів кубометрів газу, що дозволить спокійно пережити зиму.

Читайте такожУ "Нафтогазі" готуються до закінчення газового контракту з РФ в 2020 році: розглядають можливість постачання катарського газу

Про це в ефірі "Радіо НВ" заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи поки невирішене питання з контрактом на транзит російського газу, термін дії якого закінчується 31 грудня 2019 року.

Відео дня

"Вже накопичено 15 мільярдів кубометрів газу. До 15 жовтня в запасах буде 20 мільярдів, може, навіть більше, буде 21 мільярд. Це дасть нам можливість абсолютно спокійно, що б Росія не надумала, пройти опалювальний сезон", - сказав він.

За його словами, нинішній Кабмін передасть наступному уряду країну в нормальному стані, щоб вона могла без зривів пройти наступний опалювальний сезон.

Як повідомляв УНІАН, станом на 22 липня запаси природного газу в українських підземних сховищах після завершення попереднього опалювального сезону (5 квітня 2019 року) збільшилися на 71,6%, до 15,018 мільярда кубометрів.