Ілюстрація / REUTERS

Оператор споруджуваного газопроводу "Північний потік - 2" має намір завершити його прокладку, незважаючи на загрозу санкцій з боку США.

Більше тисячі компаній з 25 держав орієнтовані на доведення проекту до кінця, йдеться в заяві Nord Stream 2 AG, пише DW.

Днем раніше Комітет Сенату США з міжнародних відносин ухвалив законопроект про введення санкцій проти компаній та фізичних осіб, які беруть участь у будівництві "Північного потоку - 2". Документ відображає стурбованість деяких американських законодавців впливом Росії в Європі. Оператор газопроводу проводить оцінку документа, зазначили в Nord Stream 2 AG.

Відео дня

Читайте такожКомітет Сенату США підтримав санкції проти будівельників "Північного потоку-2"

У квітні Рада Євросоюзу затвердила зміни до Газової директиви ЄС, тим самим поширюючи європейські норми на "Північний потік - 2". Зміни передбачають чотири основні вимоги. Зокрема, заборона на те, щоб транспортуванням газу займалася та сама компанія, яка "блакитне паливо" видобуває і продає. Nord Stream 2 AG цій вимозі не відповідає. Друга вимога - доступ третіх компаній до "Північного потоку-2". Крім того, конкурентні тарифи на транспортування газу буде встановлювати німецький регулятор, і газопровід повинен буде працювати прозоро, зокрема в питанні безпеки поставок.

Газопровід, будівництво якого здійснюється низкою російських і європейських компаній, повинен бути прокладений по дну Балтійського моря паралельно з вже існуючими "Північним потоком". Роботи планується завершити до 2019 року.