Ілюстрація REUTERS

Заборгованість за газ Одеської ТЕЦ і підприємства «Теплопостачання міста Одеси» ставить під загрозу теплопостачання міста у наступному опалювальному сезоні, повідомила прес-служба національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

Читайте такожУ Мінрегіоні відзвітували про підготовку до холодів

Згідно з повідомленням, загальна заборгованість«Одеської ТЕЦ і компанії «Теплопостачання міста Одеси» сягнула майже 1,7 млрд грн. Зокрема, заборгованість Одеської ТЕЦ становить 840,9 млн грн, наданий у компанію графік погашення заборгованості ТЕЦ виконує лише на 74%. Для того, щоб мати можливість надалі купувати газ у «Нафтогазу», Одеська ТЕЦ повинна сплатити не менше ніж 161 млн грн.

Відео дня

Своєю чергою, «Теплопостачання міста Одеси» боргує «Нафтогазу» 836 млн грн. Для досягнення мінімального рівня розрахунків підприємству необхідно сплатити не менше ніж 222,4 млн грн.

«Нафтогаз» закликає Фонд державного майна, який здійснює управління Одеською ТЕЦ, а також місцеві органи влади вжити невідкладних і дієвих заходів для виконання теплопостачальними підприємствами міста вимог НАК.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.