Україна знайшла альтернативу російському газу / фото УНІАН

"Укртрансгаз" і "Молдовагаз" погодили технічні рішення щодо створення необхідних потужностей для отримання природного газу з території Румунії.

Про це повідомляє прес-служба українського підприємства.

Транзит палива відбуватиметься завдяки системі трансбалканських трубопроводів шляхом реверсу. "Фахівці погодили модернізацію прикордонних газовимірювальних станцій ГВС "Гребеники" (Україна) та ГВС "Каушани" (Молдова) для роботи в реверсному режимі. Українська сторона планує побудувати додаткові обвідні лінії газопроводів, встановити нові технологічні перемички з монтажем трьох шарових кранів та завершити реконструкцію ГВС "Гребеники" до кінця 2019 року", - інформують в "Укртрансгазі".

Відео дня

Читайте такожУ Зеленського пояснили, як можна знизити ціну на електроенергію для непобутових споживачів на 20%

Очікується, що постійна потужність для імпорту з Румунії обсягом 1,5 млрд кубометрів газу на рік буде створена до 1 січня 2020 року. Це забезпечить основну мету проекту – диверсифікацію маршрутів газопостачання України. "Транспортування блакитного палива від точки Ісакча-1- Орловка відбуватиметься магістральними газопроводами "Роздільна – Ізмаїл" та "Шебелинка – Дніпропетровськ – Кривий Ріг – Ізмаїл", - уточнюють на підприємстві.

Фахівці наголошують, що для України і Молдови цей проект має стратегічне значення, адже диверсифікація шляхів постачання газу підвищить надійність та безперебійність забезпечення блакитним паливом споживачів в обох країнах.