Ілюстрація / REUTERS

Оператор газотранспортної системи України держкомпанія "Укртрансгаз" виконала 85% робіт з ремонту та модернізації об'єктів газотранспортної системи України в рамках плану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 роки, повідомляє компанія.

Читайте такожІмпорт газу в Україну оновив історичний максимум

"Укртрансгаз" вже виконав 85% робіт з ремонту та модернізації об'єктів ГТС України в рамках реалізації плану підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2019/2020", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У компанії зазначили, що загалом на 9 з 13 комплексів проведені планово-профілактичні та ремонтні роботи (ППР) відповідно до плану на 2019 рік.

"За травень-серпень 2019 року згідно з графіками виконання виробничих програм було обстежено 142,2 кілометра трубопроводів, здійснено капітальний ремонт 11,5 кілометра магістральних газопроводів, 26 свердловин на газосховищах і 11 газоперекачувальних агрегатів, відремонтовано 858 одиниць автотранспортної техніки, а також відновлено 3541 кілометра ліній зв'язку та 16,6 кілометра ліній електропередач на об'єктах ГТС", - повідомляє прес-служба.

Довідка УНІАН. "Укртрансгаз" експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України та транзиту газу через її територію. Також компанія є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС.

100% акцій "Укртрансгазу" знаходяться у власності НАК "Нафтогаз України".