Прем'єр оголосив про готовність України до холодів / фото УНІАН

Завдяки своєчасно накопичених запасів газу у сховищах Україна готова до нормального проходження опалювального сезону, повідомив в ході брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Читайте такожКиївські освітні заклади готові до опалювального сезону

"До зими ми готові. Як я вже говорив, у нас своєчасно були накопичені необхідні резерви газу в сховищах, і це дає нам можливість спокійно дивитися на зиму. Підстав вважати, що у нас взимку будуть якісь кризи, у мене на сьогодні немає", - сказав Гончарук.

Відео дня

При цьому він зазначив, що уряд усвідомлює обсяг накопичених проблем в секторі і планує найближчим часом зайнятися їх вирішенням.

"Якщо дивитися наперед, у нас багато системних проблем в енергетиці. Великий відсоток зносу, інфраструктура втрачає величезну кількість тепла. В окремих містах втрати сягають понад 40%. Уявіть, 40% тепла просто опалюють космос. З цим теж необхідно боротися, ми багато втрачаємо, дуже неекономно себе з цим ведемо", - сказав він, додавши, що також є питання до неефективного управління об'єктами енергетики та корупції в секторі.

Як повідомляв УНІАН, запаси газу в українських підземних сховищах перевищили 20 мільярдів кубометрів, що означає повне виконання плану з запасів газу на зиму і дозволяє Україні пройти опалювальний сезон навіть на випадок припинення Росією транзитного контракту з січня 2020 року.

Запаси газу у 20 мільярдів кубометрів більш ніж на 4 мільярди кубометрів перевищують минулорічний показник і є рекордними за останні 9 років.