Ілюстрація REUTERS

Два члени Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), Олександр Формагей та Євген Магльований взяли рішень вийти з комісії.

Читайте такожКСУ визнав неконституційним створення Нацкомісії з тарифів

Про це у Facebook повідомив Формагей.

Відео дня

"Друзі, хочемо повідомити вам, що ми з Євгеном вирішили піти з комісії, щоб надати можливість президенту України перезавантажити регулятор новими людьми та ідеями", - написав він.

Він також висловив сподівання, що регулятор збереже свій незалежний статус у новому законі.

На питання в коментарях про те, як в такому випадку буде збережений кворум на засіданні регулятора, Формагей відповів, що для цього є можливість тимчасового призначення членів комісії на 3 місяці.

Як повідомляв УНІАН, 13 червня Конституційний суд визнав неконституційними низку положень Закону "Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг".

При цьому суд дав час до кінця 2019 року виправити Закон "Про Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг" (НКРЕКП) в частині норм, які були визнані неконституційними.

Наприкінці травня 2018 року президент України Петро Порошенко призначив п'ять нових членів НКРЕКП.

До нового складу комісії увійшли: Олександр Фармагей (працював у компанії "Укргідроенерго"), Дмитро Коваленко ("Укренерго"), Євген Маглеваный (Держенергоефективності), Олена Антонова (ДТЕК, американська компанія AES) та Оксана Кривенко (співробітник апарату НКРЕКП).

Головою НКРЕКП була обрана Оксана Кривенко.