24 регіони та Київ уже оснастили лічильниками / фото idenyt.dk

В Україні вже 79,3% житлових та 78,2% нежитлових будівель оснащені лічильниками тепла.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук.

Читайте також"Центренерго" продаватиме 90% своєї електроенергії на "ринку на добу вперед"

Відео дня

«За результатами проведеного Держенергоефективності моніторингу комерційного обліку тепла і води, у 24 регіонах та м. Києві вже оснащено лічильниками: тепла – 79,3% житлових та 78,2% нежитлових будівель; холодної води – 72,3% житлових та 94,5% нежитлових будівель; гарячої води – 16,4% житлових та 52,5% нежитлових будівель», - написав Савчук.

Він зазначив, що лідерами з обладнання житлових будівель лічильниками тепла є Черкаська, Миколаївська, Хмельницька, Вінницька області, холодної води - Миколаївська, Івано-Франківська, Закарпатська, гарячої води – Миколаївська, Київська області.

Водночас у вересні агентством виявлено понад 640 порушень вимог законодавства щодо строків встановлення лічильників гарячої та холодної води у житлових будинках.

При цьому Савчук зазначив, що, відповідно до закону «Про комерційний облік комунальних послуг», оператори зовнішніх інженерних мереж зобов'язані були забезпечити 100% облік теплової енергії до 2 серпня 2018 року; гарячої та питної води для нежитлових будівель - до 2 серпня 2018 року; гарячої та питної води для житлових будівель - до 2 серпня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, ціна на газ для населення з 2020 року в Україні злітає вгору. Директор ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогазу" Максим Рабинович пояснив, що на даний момент Нафтогаз ціну блакитного палива для українців не визначає - НАК лише вибирає найменший із запропонованих йому чотирьох показників. А ось ціна на газ для населення з 1 січня 2020 року в Україні зміниться - у напрямку збільшення.