Країна успішно пройде зиму за будь-якого сценарію розвитку ситуації / фото УНІАН

Україна стабільно пройде опалювальний сезон навіть при відсутності транзиту газу з Росії та при обмеженні імпорту газу з європейських країн.

Читайте також"Газпрому" доведеться "прокачати" через Україну щонайменше 50 мільярдів кубів газу - НБУ

Про це на брифінгу з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком заявив перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергій Перелома.

Відео дня

"Незалежно від погодних умов, незалежно від сценарію, який може розвиватися з транзитом природного газу, групою "Нафтогаз" за участю оператора газотранспортної системи та "Укртрансгазу" неодноразово проводилися навчання, на яких моделювалися різні сценарії як погодних умов, так і різні сценарії споживання. Також ми моделювали та відсутність транзиту, і обмеження імпорту природного газу з європейських країн. Будь-який сценарій підтверджує, що ми стійко проходимо опалювальний сезон", - сказав він.

За його словами, Україна на сьогодні накопичила 21,7 мільярда кубічних метрів газу у своїх підземних сховищах, тоді як минулого року цей показник становив 17 мільярдів кубометрів.

Присутній на зустрічі міністр енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Оржель додав, що запаси вугілля практично зрівнялися з торішніми.

Як повідомляв УНІАН, на початку жовтня Кабінет міністрів України створив робочу групу під головуванням міністра розвитку громад і територій Олени Бабак для нормального запуску опалювального сезону в країні.