Українці перед холодами скорочують заборгованість за комунальні послуги / фото 5.ua

Заборгованість населення України з оплати житлово-комунальних послуг (ЖКП) на кінець вересня цього року знизилася на 2,1% у порівнянні з серпнем – до 51 мільярда гривень.

Читайте також"Нафтогаз" пропонує перекласти борги за газ на місцеві бюджети

Про це повідомляє Державна служба статистики України.

Відео дня

Згідно з повідомленням, станом на кінець вересня заборгованість населення з оплати за природний газ становила 22,3 мільярда гривень, за централізоване опалення та гарячу воду – 14,4 мільярда гривень, за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій – 4,9 мільярда гривень, за централізоване постачання холодної води та водовідведення – 4,1 мільярда гривень, за вивезення побутових відходів – 0,8 мільярда гривень, за постачання електроенергії – 4,5 мільярда гривень.

Середні нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії (з розрахунку 150 кВт/год), на одного власника особового рахунку у вересні становили 714,8 гривні.

У вересні 2019 року населення сплатило за житлово-комунальні послуги 5,7 мільярда гривень, за постачання електроенергії – 3 мільярди гривень.

"У січні-вересні 2019 року з населенням було укладено 50 тисяч договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 394,3 мільйона гривень. Сума внесених платежів з урахуванням довгострокових договорів становила 224 мільйони гривень", - додали у Держстаті.

Як повідомляв УНІАН, загальна сума субсидій на оплату ЖКП в Україні за січень-вересень 2019 року зросла на 24,6% – до 974,9 мільйона гривень.