Перевірка проводилася і 10 років тому, і 5, і сьогодні проводиться / фото 5.ua

Перевірка одержувачів субсидій на оплату комунальних послуг є стандартною процедурою, і ніяких додаткових перевірок цього року не буде.

Читайте такожУкраїнці скорочують борги за комуналку: свіжі цифри

Про це заявив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ході брифінгу.

Відео дня

"Перевірка проводилася і 10 років тому, і 5, і сьогодні проводиться", - сказав він.

Чиновник пояснив, що для отримання субсидії українці подають заяву та декларацію, а іншу інформацію збирає орган соціального захисту, в тому числі обмінюється інформацією з фіскальною службою та Пенсійним фондом.

"Вже сьогодні, як і раніше, проводиться перевірка одержувачів субсидій. Нічого нового не відбувається", - додав Музиченко, підкреслюючи, що ніяких додаткових перевірок не буде.

При цьому він зазначив позитивний ефект від проведених перевірок, зокрема, ліквідацію можливості отримання двох субсидій одним домогосподарством.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 17 жовтня ухвалила закон про верифікацію та моніторинг державних виплат, що надає Міністерству фінансів можливість запустити програмне забезпечення для визначення проблемних аспектів у питаннях виплати держдопомоги.

Раніше Міністерство фінансів виконало верифікацію соцвиплат, однак її практична реалізація так і не відбулася у зв'язку з рішенням суду, що обмежив повноваження міністерства в цьому питанні.

За інформацією Мінсоцполітики, в Україні 4 мільйони одержувачів субсидій та пільг на житлово-комунальні послуги. Кабінет міністрів передбачив у проекті держбюджету на 2020 рік 47,6 мільярда гривень на виплату субсидій.