Чергове подорожчання газу зробить хімічну промисловість нерентабельною / фото УНІАН

Вітчизняний бізнес виступив із вимогою не допустити необґрунтованого зростання вартості транспортування природного газу, передає "5 канал".

Публічне звернення залишити чинні тарифи вже направлено до уряду, президента і парламенту.

Відео дня

"Підняття цін призведе до того, що за підсумками року ця сума складе для нас додаткові 480 мільйонів гривень. Таке нерозумне рішення однозначно призведе до того, що загалом поставить під сумнів існування хімічної галузі в Україні", - заявив Андрій Пустовойт, комерційний директор ПАТ "Дніпроазот".

Тим часом виробники доводять: український хімічний бізнес уже сьогодні купує газ за світовими цінами. Тож чергове його здорожчання зробить виробництво нерентабельним і спровокує зупинку десятків вітчизняних підприємств.

"Добрива наші й без того неконкурентні. Тому після здорожчання газу ми просто зупинимо заводи. І приблизно дві тисячі працівників галузі будуть змушені поповнити лави безробітних", - додав Олексій Голубов, голова Союзу хіміків України.

Підтримала вимоги хіміків і українська Федерація роботодавців. У зверненні до влади її учасники вказали на негативні наслідки такого рішення для усіх українців:

"Додаткові витрати українських споживачів газу складуть близько 36 мільярдів гривень і, що дуже важливо, 18 мільярдів - це витрати, які понесе сьогодні населення", - підсумував Руслан Іллічов, гендиректор ФРУ.