Прем'єр-міністр має намір подбати про те, щоб місцеві мешканці були забезпечені теплом / фото facebook.com/PMHoncharuk

У середу, 13 листопада, прем'єр-міністр України Олексій Гончарук приїхав із робочим візитом у Новояворівськ та Новий Розділ Львівської області, де виникла складна ситуація з опалювальним сезоном. До початку наступного тижня мешканці цих проблемних міст мають отримати тепло.

Про це йдеться на сторінці прем'єра у Facebook.

"Ми ініціюємо передачу ТЕЦ в управління компанії групи НАК "Нафтогаз". Це відбуватиметься протягом двох-трьох днів. Паралельно спеціалісти перевірятимуть обладнання та усуватимуть технічні неполадки. У Новояворівську люди будуть з теплом в домівках за декілька днів", - сказано у повідомленні.

Відео дня

За словами Гончарука, дещо складнішою ситуація з опаленням в Новому Роздолі, оскільки там не готова до старту тепломережа. Прем'єр доручив упродовж щонайбільше п‘яти днів підготувати мережу до старту. 

Разом з тим, як сказано на сайті ЛМР, Гончарук пообіцяв працівникам Новояворівської ТЕЦ виплату зарплат. За його словами, у місті залишаються представники "Нафтогазу", які мають домовитись з людьми про нові умови праці. Крім того, він наголосив, що винні у зриві опалювального сезону будуть покарані, цим уже займаються правоохоронці.

"Ми очікуємо, що будуть порушені кримінальні справи, буде зібрана необхідна інформація і в законному порядку цим діям буде надана оцінка", - заявив Гончарук.

Читайте такожЗрив опалення: школярів на Львівщині відправили на безстрокові канікули

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Україна своєчасно накопичила необхідні резерви природного газу в сховищах і це підтверджує готовність до опалювального сезону. Але через заборгованість не розпочати опалювальний сезон вчасно ризикують у місті Сміла Черкаській області та Новий Розділ, що на Львівщині. 

Крім того, від 11 листопада у школах Нового Роздолу Львівської області розпочались вимушені канікули через зрив опалювального сезону. Кінцевої дати, коли діти повернуться до навчання, поки немає.