Уряд скасував рішення Гройсмана / фото УНІАН

Кабінет міністрів України на засіданні 15 листопада прийняв рішення "Про визнання такою, що втратила чинність постанови від 26 червня 2019 року №560", якою встановлювалися граничні тарифи на опалення та гаряче водопостачання.

Читайте також"Нафтогаз" підвищив ціну на газ для населення

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та навколишнього середовища.

Відео дня

Постанова №560 уряду Володимира Гройсмана встановила граничні тарифи на послугу з постачання теплом для населення на рівні 1,4 тис грн за 1 Гкал (за наявності приладів обліку) і 35,21 грн за 1 кв. м (без приладів обліку). Також у цій постанові встановлювалися граничні тарифи на послугу гарячого водопостачання: 83,66 грн за кубометр (з рушникосушкою) і 75,74 грн за кубометр (за відсутності рушникосушок).

У Кабміні стверджують, що скасування постанови "забезпечить стале проходження опалювального сезону і усуне загрозу відключення міст від газу через економічно необгрунтовані ставки тарифів".

Крім того, з відповідним проханням до прем'єр-міністра Олексію Гончаруку звернулася Асоціація міст України.

У міністерстві додають, що середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тис грн за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованої постанови призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року на суму 7 млрд грн.

При цьому зазначається, що громадяни, чиї доходи недостатні для розрахунку за комунальні послуги, мають право на субсидію. Всього на наступний рік у державному бюджеті на програму субсидій закладено 47,6 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, уряд Гройсмана 26 червня 2019 року прийняв рішення про обмеження тарифу на теплопостачання в Україні на рівні 1400 гривень за Гкал за наявності лічильника і 35 гривень за квадратний метр - без лічильника.