27 листопада Кабмін звільнив Юрія Недашковського / Фото УНІАН

Президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський був звільнений через невиконання фінансових планів, підозри у розкраданні державних коштів та неефективному менеджменті.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища.

Читайте такожУкраїнське ядерне товариство закликає Президента та прем’єр-міністра загальмувати відставку очільника "Енергоатома"

Відео дня

Серед головних причин називаються:

- неефективний менеджмент;

- підозра у розкраданні державних коштів;

- факти безгосподарності при проведенні закупівель;

- факти недотримання графіків проведення капітальних та поточних ремонтів енергоблоків АЕС;

- постійне невиконання фінансових планів, пов’язане з необґрунтованим збільшенням собівартості (особливо адміністративних витрат, по окремих складових у декілька разів);

- значне збільшення витрат на обслуговування кредитів (на 33% більше плану), невиконання умов кредитних договорів з ЄБРР та Євроатомом (70% всіх довгострокових зобов’язань), збільшення валютних ризиків.

Також у прес-службі наголосили, що звільнення Недашковського не вплине на роботу атомних електростанцій України, які продовжать працювати у штатному режимі.

Як повідомляв УНІАН, 27 листопада Кабінет міністрів України прийняв рішення про звільнення Юрія Недашковського з посади президента державного підприємства "НАЕК "Енергоатом", що є оператором усіх діючих атомних електростанцій України.