Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що обговорення деталей угоди про транзит газу з Російською Федерацією буде продовжено на рівні радників.

Читайте такожУкраїна готова отримати $3 мільярди боргу від "Газпрому" газом - Зеленський

Про це він повідомив на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним за результатами саміту в "нормандському форматі" в Парижі.

Відео дня

"Що стосується газу, у нас була двостороння зустріч. В рамках нашої "четвірки" ми не обговорювали питання транзиту газу. Під час двосторонньої зустрічі з президентом РФ ми говорили про це... Ми обговорили це питання, почали. І мені здається, що це питання розблокували. І вже на рівні радників зараз будуть обговорюватися можливості, формат, обсяг, ціна та інше, деталі договору транзиту газу", - сказав Зеленський, відповідаючи на питання.

Довідка УНІАН. Чинний транзитний контракт України з російським "Газпромом" був укладений у 2009 році терміном на 10 років. Після його завершення (до 2020 року) російський монополіст планує максимально скоротити транзит свого газу через територію України.