Ілюстрація REUTERS

Проектування суден на будівництво «Північного потоку-2» займе півтора-два роки. Саме ж будівництво можна завершити за три-чотири роки.

Про це в ефірі кремлівського телеканалу повідомив президент «Об’єднаної суднобудівної корпорації» Олексій Рахманов.

Читайте такожЛукашенко запропонував РФ розмістити свої літаки під Мінськом та Вітебськом

Відео дня

«На жаль, це для нас буде, як завжди, щось зроблене з нуля. Тому у менші терміни ми не вкладемося», – заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 21 грудня президент США Дональд Трамп підписав закон про оборонний бюджет США на 2020 рік, яким передбачено, зокрема, санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік».

Швейцарська компанія Allseas призупинила участь у будівництві газопроводу «Північний потік-2» через набрання законом чинності про оборонний бюджет США.

Проектом передбачено будівництво і роботу двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Будівництво нового трубопроводу в обхід України планували завершити до кінця 2019 року, проте, через відмову Данії надати дозвіл на роботи в її територіальних водах компанія Nord Stream 2 планує продовжити будівництво газопроводу взимку і навесні 2020 року. Відповідний дозвіл Данія надала лише наприкінці жовтня 2019 року.