REUTERS

Ціни на нафту зростають після значного падіння напередодні, оскільки аналітики припускають, що запаси нафти в США знизилися четвертий тиждень поспіль, пише Рейтер.

Сьогодні вранці ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,43 до $64,15 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,60 до $58,63. У вівторок Brent подешевшала більш ніж на 2 відсотки за рахунок підвищення курсу долара.

За розрахунками опитаних аналітиків, запаси нафти в США минулого тижня знизилися на 2 мільйони барелів. Запаси знижувалися три попередні тижні, демонструючи зростання попиту у найбільшого в світі споживачі палива.

Відео дня

Читайте такожІрак вирішив збільшити видобуток нафти на чверть

Підтримку ринку також дають слова західних дипломатів, що домовленість про ядерну програму Ірану навряд чи буде досягнута до 30 червня і санкції проти Ірану будуть скасовані в кращому випадку в кінці року. Іран має намір збільшити експорт нафти, як тільки звільниться від міжнародних санкцій.

Найбільші виробники нафти в ОПЕК Саудівська Аравія та Ірак зберігають майже рекордні обсяги видобутку, і, на думку більшості аналітиків, ОПЕК не змінить обмеження на видобуток на нараді 5 червня.