Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський вважає, що для українського вугілля має бути гарантований ринок збуту, а при продажі українське вугілля повинне мати пріоритет.

Читайте такожМіністерство енергетики шукає нові робочі місця для шахтарів

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський заявив на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі України.

Відео дня

"Завдання профільного міністра - визначити енергобаланс країни й частку теплової генерації. Має бути гарантований ринок збуту для українського вугілля. Держава має захистити українське вугілля. Потрібно зрозуміти, скільки потрібно вугілля в країні", - зазначив він.

За словами президента, управляти галуззю мають ефективні менеджери, а корупція має зникнути.

Президент також підкреслив, що при реалізації вугілля в українського ресурсу має бути пріоритет. Тоді як сьогодні Україна не може реалізувати весь видобуте вугілля, зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, раніше міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель заявив, що Україна не може реалізувати весь видобуте вугілля, тому галузь потребує реформування. Міністерство шукає нові робочі місця для шахтарів, оскільки видобуток вугілля є збитковою і несе шкоду для екології. Поступово будуть закриватися нерентабельні вугільні шахти з собівартістю видобутку вище 1 тисячі гривень за тонну, яких в Україні більшість.

На підконтрольній території Україні працює 30 державних вугільних шахт.