Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту прискорили зниження на лондонській біржі ICE на тлі новин про поширення коронавірусу з Китаю.

Читайте такожВплив коронавірусу на економіку: у Кабміні розповіли про готовність оперативно відреагувати

Про це повідомляє ТАСС.

Відео дня

"Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 2,82% - до 50,27 долара за барель. Ціна WTI падає на 3,1% - до 45,62 долара за барель", - йдеться в повідомленні.

Зараз нафтові котирування торгуються на рівні кінця грудня 2018 року і наближаються до позначки 50 доларів за барель. Ціна Brent останній раз була нижче рівня 50 доларів за барель влітку 2017 року.

На думку експертів, нафта Brent продовжить консолідацію в районі 50 доларів за барель з можливим зниженням щонайменше до засідання ОПЕК+, яке відбудеться 5-6 березня. Крім того, якщо рішення організації в частині скорочення видобутку не виправдає очікувань ринку, нафтові котирування продовжать зниження - аж до 48 доларів.

Відновленню нафтових котирувань може сприяти як поява позитивних новин, пов'язаних з коронавірусом, так і рішення комітету ОПЕК+ щодо додаткового скорочення видобутку.

У разі посилення негативу в ринкових настроях, а також появи реальних оцінок масштабного тиску вірусного чинника на економіки світу за межами Китаю, нафтові ціни можуть на час знизитися до 45-50 доларів.