Ілюстрація REUTERS

Об’єднані Арабські Емірати слідом за Саудівською Аравією обіцяє підняти свій видобуток нафти до рекордних показників у квітні. Таким чином, два члени ОПЕК піднімають ставки у протистоянні проти Росії, яке призвело до обвалу світових цін на нафту.

Як пише Reuters, два виробники з Перської затоки збираються додати на ринок еквівалент 3,6% від глобальних поставок нафти. І це станеться якраз в часи, коли прогноз світового попиту на нафту вперше за десятиліття скорочується через епідемію коронавірусу.

Вартість бареля зменшилася майже вдвічі з початку року через страх, що країни ОПЕК заповнять ринок своєю продукцією в битві з Росією після того, як Москва відмовила картелю в ще більшому скороченні видобутку. Загалом, виробники нафти зменшували свою пропозицію після того, як ціни на «чорне золото» впали в 2016 році.

Відео дня

Читайте також"Нагадує 1991 рік": економіст назвав ситуацію в РФ через обвал цін на нафту "близькою до катастрофічної"

Саудівська Аравія вже оголосила, що підніме своє виробництво до рекордних 12,3 мільйонів барелів на день у квітні. Національна компанія ОАЕ ADNOC заявила, що збільшить свій видобуток до 4 мільйонів барелів на день наступного місяця й збирається посилити свої потужності до 5 мільйонів. Хоча раніше компанія обіцяла, що досягне цього показника до 2030 року. Таким чином, Ер-Ріяд і Абу-Дабі можуть додати додаткові мільйони нафти на ринку, який й без того перенасичений. У свою чергу, Росія планує збільшити свій видобуток на 300-500 тисяч барелів на день.