Ілюстрація REUTERS

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на рівні "B" з позитивним прогнозом.

Читайте також«Нафтогаз» розміщує 7-річні єврооблігації на $500 мільйонів

Про це йдеться в повідомленні Fitch.

Відео дня

Наголошується, що згідно з рейтинговими критеріями Fitch за державними підприємствами рейтинги "Нафтогазу" порівнюються з рейтингами України (B/Positive), що відображає міцні зв'язки компанії з державою та оцінку автономного кредитного профілю компанії (SCP) на рівні "В-".

SCP "Нафтогазу" відображає перетворення його бізнес-профілю після розділення його газотранспортного бізнесу в компанії, що займаються видобутком і оптовим постачанням природного газу. Він також відображає можливе погіршення фінансового профілю через очікувану волатильність операцій після поділу, очікуваного зниження прибутку у 2020 році через значно нижчі ціни на газ, невизначеності щодо внутрішнього регулювання цін і макроекономічних проблем в результаті пандемії COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2019 року Fitch Ratings підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.