Ілюстрація REUTERS

Ціна електричної енергії на ринку "на добу вперед" на 11 квітня оновила історичний мінімум і впала до 606,26 гривні за МВт-год.

Читайте такожУкраїна припинила імпорт та експорт електроенергії з Росії та Білорусі

Про це свідчать дані держпідприємства "Оператор ринку".

Відео дня

Таким чином, на ринку "на добу вперед" у торговельній зоні "Об'єднана енергосистема України" ціна на електроенергію досягла нового мінімуму за час роботи нового ринку електричної енергії становить 606,26 гривні за МВт-год. Щодо періоду поставки на 10 квітня ціна впала на 40,3%.

Середньозважена ціна електричної енергії у торговельній зоні "Бурштинський острів", що виробляє електроенергію для Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, становить 486,98 гривні за МВт-год. Щодо періоду поставки на 10 квітня ціна рекордно впала на 58,8%.

Довідка УНІАН. За даними "Оператора ринку", середньозважена ціна електроенергії в березні 2020 році на ринку "на добу вперед" становила 1 391,23 гривні за МВт-год. Це на 9,42% більше, ніж було в лютому.

У торговельній зоні "Об'єднана енергосистема України" ціна на електроенергію в порівнянні з лютим в березні збільшилася на 11,24% і становить 1 370,54 гривні за МВт-год. В Бурштинському енергоострові ціна зменшилася на 5,44%, якщо порівнювати з минулим місяцем, і становить 1 587,41 гривні за МВт-год.

Бурштинський енергоострів - виділена частина Об'єднаної енергетичної системи України, утворений Бурштинської ТЕС, Калуської ТЕЦ та Теребля-Рікської ГЕС і прилеглими електричними мережами.

Ринок "на добу вперед" - це ринок купівлі-продажу обсягів електроенергії з періодом покриття – наступна доба, на якому всі угоди узгоджуються з оператором системи передачі. Ці операції проводяться за день до періоду покриття.