Ілюстрація REUTERS

Розрахункова ціна нафти марки Urals, якою торгують російські компанії, становить мінус 2 долари за барель, що на 112,7% менше вчорашньої останньої ціни 15,75 долара.

Читайте такожЕксперт розповів про причини та наслідки різкого обвалу на нафтовому ринку

Про це повідомляє РБК з посиланням на дані сервісу Refinitiv.

Відео дня

"У понеділок, 20 квітня, вартість найближчого ф'ючерсу на нафту марки WTI в моменті сягала мінус 40 доларів за барель. Після того, як вартість американської нафти вперше в історії стала негативною, ціни на інші сорти також знизилися", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з наближенням дати експірації травневих ф'ючерсів на нафту марки WTI, яка відбудеться 21 квітня, котирування американської нафти впали на тлі активних продажів учасників.

"Продавці були змушені продавати нафту в збиток, розраховуючи на відновлення цін у найближчі місяці. Наступний контракт WTI з поставкою в червні закрився близько рівня 21 долар за барель. Це свідчить про позитивний прогноз учасників ринку, які очікують відновлення сировинних цін через кілька місяців", - підкреслює видання.

Угода ОПЕК+ почне діяти лише в травні, тому учасники торгів не враховують цей чинник ціною найближчих нафтових контрактів.

Як повідомляв УНІАН, на початку квітня 23 найбільших виробники сировини домовилися добровільно обмежити виробництво сировини на 9,7 мільйона барелів на добу на травень і червень з метою стабілізації нафтового ринку.

З липня по грудень 2020 року скорочення становить 7,7 мільйона барелів на день, а з січня по квітень 2021 2022 року - 5,7 мільйона барелів на добу.

Крім країн ОПЕК+ ще 10 країн-виробників сировини повідомили про готовність брати участь у балансуванні ринку.