Фото УНИАН

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні уряду 30 вересня заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Гроші на газ ми накопичуємо, соціальну ціну ми сьогодні встановлюємо. Ще раз підкреслюю - це 50% від ринкової вартості газу. Ринкова вартість 7188 грн. На обсяг газу, який споживають домогосподарства, до 200 куб. м газу, Кабінет міністрів України сьогодні ухвалює рішення про зниження ціни, вдвічі менше - це 3600 грн», - сказав Яценюк.

«Кабінет міністрів відповідно до повноважень, наданих законом, приймає рішення щодо надання усім громадянам України соціальної норми обсягом 200 куб. м газу за ціною 3600 грн, що удвічі дешевше, ніж ринкова ціна природного газу», - додав Яценюк.

За словами прем'єр-міністра, уряд компенсує різницю у ціні на газ за рахунок коштів держбюджету.

Разом з тим, Яценюк уточнив, що соціальна норма на газ вводиться для домогосподарств, які використовують даний вид палива для опалення.

Читайте такожДемчишин заявляє, що не бачить підстав для зниження тарифів на газ

Як повідомляв УНІАН, НКРЕКУ, у рамках виконання Меморандуму з ключовим кредитором країни - Міжнародним валютним фондом, підвищила з 1 квітня поточного року мінімальний тариф на газ для населення у 3,3 разу - до 3600 грн за тисячу кубометрів палива при споживанні до 200 куб. м газу. У період міжсезоння - з 1 травня по 30 вересня - вартість природного газу становить 7188 грн за тисячу кубометрів, незалежно від обсягів споживання.

Крім того, з 1 квітня було підвищено тариф на теплопостачання для населення - на 72%, до 537,2 грн за 1 Гкал. Також НКРЕКУ з 1 квітня 2015 року підвищила тарифи на електроенергію для населення в середньому на 19%.