REUTERS

Ціни на нафту повернулися до зниження напередодні публікації результатів наради ФРС США, від якої інвестори очікують підвищення процентних ставок, пише Рейтер.

Сьогодні вранці ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,19 до $38,26 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,22 до $37,13. У вівторок ціна Brent піднялася більш ніж на $1, а ціна WTI - на $0,53.

У понеділок мінімальна ціна Brent була $36,33 за барель порівняно з мінімальним рівнем $36,20, до якого ціна опускалася під час фінансової кризи 2008 року. Падіння нижче $36,20 призвело б ринок до мінімальної позначки з липня 2004 року.

Відео дня

"Падіння цін не дивне після зростання в попередню сесію, тому що ринок готується до рішення про ставки і офіційних даних про запаси нафти в США", - сказав старший стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

Читайте такожMoody's різко погіршило прогноз щодо цін на нафту

Більшість прогнозів кажуть, що ФРС в середу оголосить про перше з 2006 року підвищення процентних ставок. Ця подія, швидше за все, буде несприятливою для ринку нафти, тому що викличе зростання курсу долара.

Запаси нафти в США, за даними Американського інституту нафти, минулого тижня зросли на 2,3 мільйона барелів за прогнозу зниження на 1,4 мільйона барелів.