REUTERS

Найбільша в Європі нафтогазова компанія Royal Dutsch Shell і британська BG Group plc завершили процес злиття, повідомляє Газета.ru з посиланням на Market Watch.

За оцінками аналітиків, нова компанія стане другим за ринковою вартістю гравцем на світовому нафтогазовому ринку.

"З 15 лютого BG Group є частиною Royal Dutch Shell. Це злиття об'єднало два портфеля активів світового класу для створення більш конкурентоспроможної компанії. Ми придбали виробничі нафтогазові проекти в різних країнах, включаючи Бразилію та Австралію, і зможемо сформувати більш просту і економічно ефективну компанію. Разом ми зосередимося на нашому основному досвід в глибоководному видобутку і скраплення природного газу", - сказав керівник Shell Бен ван Берден.

Відео дня

У листопаді австралійська комісія по захисту споживачів і конкуренції (ACCC) нарешті схвалила операцію нафтогазової компанії Royal Dutch Shell із купівлі свого британського конкурента BG Group plc за 70 мільярдів доларів. Це рішення кілька разів переносилося у зв'язку з побоюваннями регулятора.

Читайте такожПрибуток Shell впав майже у 8 разів через обвал цін на нафту

Shell досягла угоди про покупку BG Group на початку квітня 2015 року, угода має завершитися на початку наступного року. Після схвалення з боку Австралії Shell і BG залишилося отримати дозвіл від антимонопольного органу.

Читайте такожShell через дешеву нафту скоротить 10 тисяч співробітників та очікує падіння прибутку

Керівництво Shell розраховує, що об'єднання дозволить створити провідного світового виробника СПГ. До 2018 року об'єднані потужності компаній з виробництва СПГ складуть 45 мільйонів тонн на рік проти потужностей Shell в 2014 році в 26 мільйонів тонн.