REUTERS

Вартість цього контракту не розголошувалася, йдеться у розслідуванні "Наших грошей".

Крім того, Кацман володіє фірмою "Некст",що перераховувала кошти зареєстрованій у Рівненській області ТОВ "Компанія "Зевс ЛТД".

А ТОВ «Компанія «Зевс ЛТД» постачала м’ясо керівникам "ДНР" та отримувала фінансування з Росії, як свідчить ухвала Рівненського міського суду Рівненської області.

Відео дня

Слідчі встановили, що у серпні-грудні 2015 року "Компанія "Зевс ЛТД" поставила на користь підприємств, підконтрольних терористичній організації "ДНР", м’яса та м’ясопродукції на 1,5 тис. тонн на суму близько 100 млн грн.

Читайте такожСьогодні до України прибуває чергова партія вугілля з ПАР – Демчишин

Отримувачів продукції контролювали бойовик 2 батальйону 2 бригади НВФ "Оплот" "ДНР", начальник підрозділу розвідки із позивним "Кусок", міністр економічного розвитку "ДНР", його заступник та ін.

У період поставок "Компанія "Зевс ЛТД" отримала 500 млн російських рублів. Кошти перераховували фірми з Москви, а також окупованих територій України (Донецька, Луганська обл., АР Крим). Зокрема, фірмі "Зевс ЛТД" перерахували гроші три московські компанії: "Арс", "Ніка" і "Некст".

Раніше УНІАН повідомляв, що під виглядом вугілля з ПАР люди, наближені до Віктора Медведчука, продають антрацит з окупованого Донбасу. Зазначається, що замість африканського українські ТЕС, ймовірно, отримують наше ж вугілля з шахт, які знаходяться на неконтрольованій території.