REUTERS

Країни-експортери нафти на зустрічі міністрів енергетики в столиці Катару Досі не змогли домовитися про замороження її видобутку.

Про це заявив міністр нафтової промисловості Нігерії Еммануель Ібе Качікву, повідомляє Slon.ru.

"Немає угоди", – сказав він.

Відео дня

За словами керівника відомства, наступна зустріч країн ОПЕК та держав, які не входять до складу організації, може відбутися в червні.

Reuters додає, що у другому варіанті комюніке за підсумками переговорів не міститься точної інформації щодо строків наступної зустрічі.

Згідно з даними джерела агентства, країни ОПЕК заявили державам-партнерам, які не входять до складу картелю, що мають намір спочатку домогтися єдиного рішення всередині організації на саміті, який відбудеться в червні. Після цього буде можлива ще одна зустріч з представниками держав, що не входять в ОПЕК, зазначив співрозмовник.

За даними джерел Bloomberg, учасники зустрічі не змогли вирішити питання, чи слід поширювати дію угоди на Іран. Представники Ісламської республіки, яка є членом ОПЕК, відмовилися приїхати на зустріч через те, що не збираються заморожувати видобуток нафти до повернення обсягів експорту на прибутковий рівень після зняття санкцій.

Читайте такожСаудівська Аравія спростувала інформацію про домовленість з РФ скоротити видобуток нафти

Переговори представників щонайменше 16 (за іншими даними – 18) держав, які забезпечують близько половини світового нафтовидобутку, почалися 17 квітня в столиці Катару.

Їхня зустріч проводиться після того, як в лютому Саудівська Аравія, Катар, Росія та Венесуела домовилися заморозити видобуток нафти на рівні січня за умови, що інші нафтовидобувні країни приєднаються до ініціативи.