Фото УНИАН

Іран зацікавлений у прокачуванні своєї нафти через український нафтопровід Одеса - Броди сполученням Чорне море - Західна Європа, повідомив під час позачергового засідання уряду міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик.

«У нас була зустріч з послом Ірану, іранська сторона висловила велику зацікавленість у транспортуванні іранської нафти через «Южний (Одеса) - Броди», оскільки це найкраща логістика», - сказав міністр.

Він уточнив, що під час переговорів прийнято рішення протягом двох місяців вийти на конкретні домовленості і відвідати всі потенційні для використання об'єкти.

Відео дня

Присутній на засіданні перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів зазначив, що перспективи співробітництва України та Ірану були визначені в меморандумі про взаєморозуміння, підписаному в березні поточного року під час візиту української урядової делегації в Іран. За словами Кубіва, дві країни мають широкий спектр взаємних інтересів, що включає сільське господарство, машинобудування, видобуток корисних копалин, розвиток гідроенергетики, металургію, авіацію, вагонобудування.

Читайте такожПісля зняття санкцій торговий оборот між Україною та Іраном може зрости в кілька разів - посол

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2016 році планує відновити співпрацю з Ісламською Республікою Іран в політичній, торговельно-економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах після 11-річної перерви. У травні-червні в Тегеран буде спрямована торгова місія України.