Ілюстрація REUTERS

Ціни на нафту знижуються зранку в п'ятницю, оскільки повідомлення про плани Ірану збільшити видобуток тільки посилили побоювання інвесторів про різке зростання глобальної пропозиції сировини.

Ф'ючерси на північноморську суміш Brent опустилися на 0,63 відсотка до $64,40 за барель. Ф'ючерсні контракти на американську легку нафту WTI до цього часу торгувалися біля позначки $60,54 за барель, що на 1,00 відсотка нижче за попереднє закриття, повідомляє Рейтер.

Відео дня

Обидві бенчмарки подешевшали більш ніж на 9 відсотків порівняно з досягнутими в кінці січня максимумами.

У найближчі чотири роки Іран розраховує збільшити видобуток нафти до 4,7 мільйона барелів на добу, сказав вчора заступник міністра нафти країни Амір Заманінія.

Напередодні також стало відомо, що тижневий обсяг видобутку в США зріс до історичного максимуму 10,25 мільйона барелів на добу.

У своєму лютневому огляді Управління енергетичної інформації (EIA) підвищило середньорічний прогноз приросту видобутку нафти в США. Відомство вважає, що видобуток зросте в 2018 році на 1,26 мільйона барелів на добу до 2017-го до 10,59 мільйона барелів на добу.

Відповідно до щомісячного огляду EIA, видобуток нафти в США в 2018 році буде зростати швидше, ніж передбачалося раніше, і вже в кінці 2018 року перевищить рівень 11 мільйонів барелів на добу.