Китайська FIXAM Group Limited планує інвестувати у проекти в Херсонській області до 150 млн дол.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Херсонської облдержадміністрації, про це домовилися голова Херсонської ОДА Микола КОСТЯК і директор FIXAM Group Limited Чанг ЯНГ (Zhang Yang) на зустрічі у понеділок 22 серпня.

Керівництво ОДА головною метою зустрічі ставило питання про залучення іноземних інвестицій для модернізації ПАТ «Херсонська ТЕЦ».

Відео дня

Проте представники компанії, окрім модернізації ТЕЦ, повідомили про готовність інвестувати також у будівництво оптового ринку сільськогосподарської продукції.

За інформацією китайської сторони, у будівництво оптового ринку заплановано інвестувати 150 млн дол., з них 50 млн дол. у поточному році. Впровадження проекту передбачає як головні напрями - торгівлю, зберігання, переробку сільгосппродукції, так і другорядні - використання цілого комплексу енергозберігаючих технологій («теплові насоси» і вітроелектрогенератори малої потужності).

Реконструкція Херсонської ТЕЦ дозволить перевести Херсонську ТЕЦ на біопаливо, отримане з відходів агровиробництва. Сума інвестицій у даний проект і термін реалізації поки не анонсувалися.

За результатами зустрічі сторони домовилися про створення спільної робочої групи на чолі з віце-губернатором Василем КОТЬОНКОВИМ для опрацювання проектних рішень, погодження та організації реконструкції ТЕЦ.

Довідка УНІАН. ПАТ «Херсонська ТЕЦ» забезпечує централізованим опаленням 48% споживачів даної комунальної послуги від загальної кількості таких споживачів у Херсоні.

Херсонська ТЕЦ має елкетрогенеруючі потужності до 80 МВт і теплогенеруючі - до 737,7 Гкал/год.

Херсонська ТЕЦ з вересня 2009 року перебуває під управлінням НАК «Нафтогаз України».