Компанія «Київенерго» зменшила борг перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення на 257,2 млн грн - до 70,9 млн грн з 328,1 млн грн.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, компанія «Київенерго» 7 грудня перерахувала 602 млн 391 тис. 185 грн НАК «Нафтогаз України» як розрахунок за природний газ, спожитий для виробництва теплової енергії для потреб населення.

Відео дня

Як наголошується в повідомленні, ці кошти є частиною отриманої «Київенерго» компенсації з різниці між чинними тарифами на теплову енергію для потреб населення в Києві і собівартістю її виробництва.

«Кошти надійшли на рахунок компанії від Київської міської державної адміністрації 7 грудня. КМДА в свою чергу отримала їх у вигляді субвенції з державного бюджету для погашення різниці в тарифах відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 517 від 11 червня 2012 р.», - сказано в повідомленні.

Таким чином, з урахуванням цієї компенсації, заборгованість бюджету з різниці в тарифах перед «Київенерго» зменшилася до 309 млн грн з 911 млн грн.

Як повідомляв УНІАН, станом на 4 грудня поточного року компанія «Київенерго» збільшила борг перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природний газ для виробництва теплової енергії для потреб населення на 40,8 млн грн - до 328,1 млн грн з 287,3 млн грн.

Довідка УНІАН. ПАТ «Київенерго» генерує і постачає теплову та електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК.

ДТЕК - найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Підприємства ДТЕК створюють ефективний виробничий ланцюжок від видобутку і збагачення вугілля до генерації й продажу електроенергії.