Одна з найбільших в Україні енергопостачальних компаній «ДТЕК Дніпроенерго» має намір залучити в «Ощадбанку» кредитні кошти на суму 800 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на веб-порталі «Державні закупівлі».

Згідно з повідомленням, кредитні кошти планується залучити строком на три роки, під 19% річних.

Відео дня

Цільове призначення кредиту, згідно з тендерною документацією, - це поповнення оборотних коштів компанії.

У тендерній документації зазначається, кредит є беззаставним, а зобов'язання позичальника забезпечуються договорами поруки інших компаній групи ДТЕК.

Кінцевий термін підписання договору - 20 червня 2013 року.

Як повідомляв УНІАН, «ДТЕК Дніпроенерго» в 2012 році отримала чистий прибуток за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) у розмірі 938,851 млн грн.

Довгострокові зобов'язання компанії в 2012 році збільшилися порівняно з 2011 роком до 981,522 млн грн з 877,522 млн грн, а сумарна дебіторська заборгованість збільшилася до 1,046 млрд грн з 0,605 млрд грн.

ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго» (м. Запоріжжя) - одна з найбільших енергогенеруючих компаній України. Власником 72,9% акцій є ДТЕК, 25% +1 акція - НАК «Енергетична компанія України», інші акції належать міноритарним акціонерам.

До складу «ДТЕК Дніпроенерго» входять три ТЕС - Запорізька, Криворізька і Придніпровська загальною встановленою потужністю 8185 МВт, що становить 26,1% загальної встановленої потужності теплових електростанцій України.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем кепітал менеджмент» (СКМ, м. Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «ДТЕК Західенерго» планує залучити в «Ощадбанку» кредит на 800 млн грн