Компанія Baker Tilly провела оцінку ГТС, але її результат буде озвучений після ухвалення закону про реформування НАК «Нафтогаз України».

Про це в коментарі УНІАН повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Цифра є. Закон ухвалимо і потім озвучимо», - сказав Ставицький.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, згідно із законопроектом №2937 від 26 квітня 2013 року, пропонується внести відповідні зміни в низку законів України, зокрема, про трубопровідний транспорт, і дозволити приватизацію «Нафтогаз України» та її дочірніх структур.

Крім того, пропонується дозволити оренду об'єктів магістрального трубопровідного транспорту.

У березні 2012 року компанія «Бейкер Тіллі Україна ЕК» (Київ) стала переможцем конкурсу з оцінки вартості активів української газотранспортної системи (ГТС).

Компанія провела оцінку ГТС, включаючи підземні сховища газу та об'єкти інфраструктури, проте її результати досі не оприлюднені.

Довідка УНІАН. Газотранспортна система України є другою в Європі і однією з найбільших у світі. Загальна протяжність газопроводів (без урахування нових об'єктів), які експлуатує компанія, становить 37,1 тис. км, зокрема магістральних газопроводів - 22,2 тис. км і газопроводів-відводів - 14,9 тис. км. Кількість газорозподільних станцій (ГРС) становить 1 449.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін вважає, що Україна зробила стратегічну помилку, не віддавши в оренду свою ГТС